Het verschil tussen Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek


Sinds onze verhuizing enkele maanden geleden krijgen wij regelmatig vragen als “Wat is nu precies het verschil tussen Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek?”,
“Wat doen jullie aan ‘de andere kant’?”
“Waarom zijn jullie artsen ook daar?”
“Ik dacht dat jullie 1 waren?”
“Jullie zijn toch samen nu?”
Daarom vonden we het belangrijk om u helderheid te geven over het verschil tussen Rijnzicht Oogkliniek en Oogkliniek De Horsten.

Modern huwelijk

Eigenlijk kun je zeggen dat we een modern huwelijk hebben met Rijnzicht Oogkliniek. We wonen samen onder één dak, maar verder houden we de zaken zo veel mogelijk gescheiden.

Natuurlijk delen we net als in een goed huwelijk ook dingen met elkaar. Wij delen onze kantine, onze kleedruimte en onze artsen en ook het veiligheidssysteem. Dat leidt niet alleen tot meer gezelligheid tijdens onze lunchpauzes, maar ook tot een hechter team en betere samenwerking.

 

Maar dat is natuurlijk niet het antwoord op uw vraag.

Verzekerde zorg

Bij Oogkliniek De Horsten kunt u met een verwijsbrief van u huisarts terecht voor alles wat met oogziektes en oogafwijkingen te maken heeft. De behandeling wordt, omdat het dan een medische indicatie betreft, door uw zorgverzekering vergoed.

Cosmetische behandelingen

Maar wat als er geen medische indicatie is maar u wilt wel van u bril of lenzen af omdat u op een verjaardag van iemand gehoord heeft dat hij zijn ogen heeft laten laseren omdat hij zijn bril zat was?

Dan kunt u bij Rijnzicht Oogkliniek terecht, waar door middel van een uitgebreid oogonderzoek wordt gekeken of u geschikt bent en in aanmerking komt voor een laserbehandeling of lensimplantatie. De kosten van deze brilvervangende ingrepen worden niet door de verzekering vergoed, u betaalt deze zelf.

Samenwonen

Het voordeel van samenwonen is natuurlijk ook dat we snel kunnen schakelen, kunnen we u in de ene vleugel niet helpen dan lopen we even met u mee naar de andere vleugel.

We gebruiken beiden de OK, ook deze bevindt zich in onze eigen kliniek op onze eigen verdieping, dus dat zorgt ervoor dat de lijnen kort blijven.

De verhuizing naar Rijksstraatweg 324 in Wassenaar heeft ons samengebracht om het voor u allemaal makkelijker te maken.