Oogartsen, team & vacatures


De oogartsen van Oogkliniek De Horsten zijn lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG). Zij hebben zich, na een lange vooropleiding, verder gespecialiseerd in onder meer ooglidoperaties, refractiechirurgie en staaroperaties. Daarnaast hebben zij een groot aantal andere oogartsen opgeleid. Dankzij de grote interesse in medische ontwikkelingen zijn de oogartsen van Oogkliniek De Horsten altijd bezig met technische vernieuwing. Ook bestaat er op verschillende oogheelkundige gebieden een samenwerking met andere (internationale) oogartsen.

Wie zijn de oogartsen?

Schermafbeelding 2014-05-19 om 00.16.01 Wouter van den Berg volgde de specialisatie tot oogarts in het AMC te Amsterdam en is zowel gespecialiseerd in refractiechirurgie, traanwegproblemen als in staaroperaties. Van 1992 tot 2012 was hij verbonden als oogarts in het Diaconessenhuis Leiden. In 1998 begon hij als één van de eerste in Nederland met het implanteren van de Artisan- en Artiflex lenzen bij bijziendheid. Hij is een van de oprichters van Rijnzicht Oogkliniek waar hij sinds 2004 als refractiechirurg werkzaam is.

Monika Landesz studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna promoveerde zij in 1995 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het proefschrift: Evaluation of clinical studies on the phakic iris claw lens and on the application of the 193-nm argon fluoride excimer laser. Van 1994 tot 1998 volgde zij de opleiding tot oogarts aan het Academisch Medisch Centrum Groningen. In de periode 1999 tot 2011 was zij verbonden als refractiechirurg aan Vision Clinics en daarnaast heeft zij in deze periode in de Jan van Goyenkliniek te Amsterdam gewerkt. Ook was zij verbonden aan het LUMC Leiden, waar zij zich verder specialiseerde in de hoornvlies- en transplantatiechirurgie. Van 2010 tot begin 2017 was zij als algemeen oogarts en cataract- en hoornvlieschirurg parttime werkzaam in het Medisch Centrum Beverwijk. Zij is als refractiechirurg verbonden aan Rijnzicht Oogkliniek te Oegstgeest. Monika Landesz verricht vrijwilligerswerk als cataractchirurg op verschillende locaties in Indonesië, vanuit Stichting SLAH.

Hester van Nouhuijs studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Zij volgde de specialisatie tot oogarts in het Oogziekenhuis Rotterdam (OZR), waar zij zich verder specialiseerde in echografie van het oog, staar- en ooglidoperaties en refractiechirurgie. Hierna verbleef zij enkele maanden in het Moorfields Eye Hospital, Londen, voor verdere specialisatie in de oculoplastische chirurgie (ooglidoperaties). Zij bleef tot 2000 verbonden aan het OZR. Van 2000 tot 2011 is zij als cataract- en ooglidchirurg en algemeen oogarts werkzaam geweest in het Diaconessenhuis Leiden. Zij is een van de oprichters van Rijnzicht Oogkliniek waar zij sinds 2004 als refractiechirurg werkzaam is.

Lidmaatschappen:

  • Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG)
  • European Society Cataract and Refractive Surgery (ESCRS)
  • Nederlandse Intraoculaire Implant Club (NIOIC)

Vakinhoudelijke activiteiten/bijdragen:

  • Tientallen presentaties op uitnodiging op (inter)nationale congressen en symposia
  • Member of the Editorial board of the Journal of Cataract and Refractive Surgery, Cornea en Journal of Refractive Surgery
  • Meer dan 20 wetenschappelijke publicaties in internationale tijdschriften

 

Het team van Oogkliniek De Horsten:

Front office: Alice Montanus, Alicia Neuteboom, Catharina de Wit, Esmée de Klerk, Monique van Oyen, Shirley Spaans, Tjakelien Bijzet, Mariet Versteegen (Praktijkmanager)

Oogartsen/oogchirurgen: Hester van Nouhuijs, Monika Landesz, Wouter van den Berg

HBO Optometristen: Floor Terpstra, Karin van den Nieuwendijk – de Bruin, Marlous Gort, Rene van Duijn, Sara Heidari, Sherny Kha

Orthoptist: Chantal Schröder

Kwaliteit: Karin van den Nieuwendijk – de Bruin, Shirley Spaans

PR/Marketing: Elma van den Oord

Back-office: Sat Bir Doderlein de Win (ICT), Shirley Doderlein de Win (ICT)

Anesthesist: de heer G.J. Goekoop

Raad van Toezicht oogkliniek De Horsten:

Mevrouw S. Baas, de heer R.M. Dalmijn, de heer M.K. Schoenmakers

Vacatures:

  1. Optometrist (m/v): 18-24 uur per week
  2. TOA (m/v): 18-24 uur per week