Veelgestelde Vragen / FAQ


 1. BIJ STAAROPERATIES:
  1. Hoe lang gaat een kunstlens (na een staaroperatie) mee? Uw hele leven. 
  2. Worden er ook staaroperaties uitgevoerd bij een hoge + sterkte? Ja, dat kan. 
  3. Is het normaal dat Acular prikt/ pijn doet bij het inbrengen? Ja, dit is niet ongebruikelijk en kan geen kwaad. Na het druppelen is het oog even gevoelig. Als deze klachten gaandeweg verergeren is het verstandig met Oogkliniek De Horsten contact op te nemen.
  4. Mag ik na de staaroperatie vliegen? Ja, de druk in de cabine tijdens het vliegen is voor het oog en de lens geen probleem. I.v.m. nodige hygiëne, leefregels en mogelijke neveneffecten in de eerste weken na de operatie en i.v.m. de poliklinische controle 3 weken na de operatie raden wij u aan rekening te houden met planning, bestemming en verblijfsduur.
 2. BIJ CONSULT: Hoe lang kan het effect van pupilverwijdende druppels (zowel bij kinderen als bij volwassenen) aanhouden? Dit kan 4-24 uur aanhouden. Het meeste effect op het gezichtsvermogen zal na 12 uur weg zijn. De pupil kan dan nog wel vergroot zijn.
 3. BIJ DRUPPELEN: Kan ik bij een gesprongen adertje in het oog doordruppelen/ -smeren? Ja, met standaard druppels en gel wel.
 4. BIJ DRUPPELEN: Hoe lang mag ik kunsttranen gebruiken? Deze mogen gedurende langere periode worden gebruikt, in de door de oogarts voorgeschreven frequentie.  Vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat is de lucht droger en kan het gebruik van de kunsttranen u goed helpen.
 5. BIJ LASERBEHANDELING: Mag ik na mijn nastaar laserbehandeling mijn contactlenzen weer in? Ja, dit mag, zodra u geen last meer hebt van het behandelde oog.
 6. BIJ OOGLIDOPERATIES: Kan ik bij Oogkliniek De Horsten zowel mijn boven- als onderoogleden laten corrigeren? Nee, wij voeren alleen bovenooglidoperaties uit, geen onderooglidoperaties.