Nieuws


Hieronder vindt u nieuwsberichten van Oogkliniek De Horsten in chronologische volgorde.


 • Persbericht: Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek zijn verhuisd! - maandag 31 juli 2017

  Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek zijn in de tweede week van juli verhuisd naar een prachtig nieuw pand aan de Wassenaarse Rijksstraatweg.
  (persbericht Wassenaarse krant – juli)
  Verhuizing Rijnzicht Oogkliniek - Oogkliniek De Horsten - Wassenaar

  Beide klinieken, die al jaren met elkaar verbonden zijn, hebben in de wijde regio een zeer goede naam opgebouwd als het gaat om oogzorg. Twee markante panden worden achtergelaten. Eén in de Oegstgeester De Kempenaerstraat, de ander in Wassenaar. “Oogkliniek de Horsten was gevestigd in een oud koetshuis. Op de plek waar ooit een stoeterij was, was het heerlijk werken. Het is jammer om dit honderd jaar oude onderkomen te verlaten, maar de behoefte aan extra ruimte was dringend. Gelukkig heeft dezelfde architect ook geholpen om van ons nieuwe pand een prachtige plek te maken,” vertelt oogarts Hester van Nouhuijs.

  Hoge scores

  Al meer dan twaalf jaar loopt Rijnzicht Oogkliniek voorop in het zoeken naar verbetering van technieken, het verhogen van de veiligheid en het vergroten van het comfort van hun cliënten bij ooglaserbehandelingen en het plaatsen van lensimplantaten. “Deze focus op deskundigheid, veiligheid en klantgerichtheid heeft zijn vruchten afgeworpen. We scoren keer op keer zeer hoog in de klanttevredenheidsonderzoeken. In het landelijk onderzoek van afgelopen maand behaalden we zelfs een 8,6. Dat is beduidend hoger dan elders in het land. Bovendien blijkt dat de patiënten onze kliniek zeer vaak aanbevelen bij anderen.”

  Een andere mooie opsteker: Oogkliniek De Horsten, dat voornamelijk verzekerde oogzorg en verzekerde operaties uitvoert, werd onlangs als beste beoordeeld in de ‘Elsevier Beste Klinieken Test 2017’.

  Nòg betere begeleiding

  Vanaf deze maand zijn alle voorzieningen onder één dak te vinden aan de Rijksstraatweg 324 in Wassenaar. Tegenover De Bosrand: eenvoudig te bereiken en met voldoende parkeerplek rond het gebouw. Van Nouhuijs is erg blij met de verhuizing. “Nu onze activiteiten op één locatie samenkomen, kunnen we onze patiënten nòg beter begeleiden. Ook het operatiecomplex uit Voorschoten verhuist mee. Of het nu gaat om een ooglaserbehandeling, een lensimplantaat of algemene oogheelkunde zoals staaroperaties, we houden vast aan de zeer hoge kwaliteit van behandelen en het persoonlijke contact met de patiënten die de zorg voor hun ogen aan ons toevertrouwen.”

  Tevreden patiënten over de kliniek: “De nazorg en controle van de deskundige artsen is erg goed. De medische zorg en de deskundigheid waren voor mij een vereiste om met een gerust hart mijn ogen te laten laseren”. “Er is van balie tot arts goed onderling overleg; als patiënt word je van begin tot eind goed begeleid.”


  • Verhuisd! - maandag 24 juli 2017

   ODH en RZ teams op het balkon

   Twee weken geleden ontvingen we de eerste patienten op de nieuwe lokatie op de eerste verdieping aan de Rijksstraatweg 324. Met een verdwaalde ladder, de bewegwijzering nog niet compleet en een deel van de meubels in nalevering. Er is hard gewerkt en inmiddels zijn apparatuur en het team in volle actie.

   We zijn erg blij met alle ruimte. En met het feit dat ook de OK afdeling op dezelfde verdieping te vinden is. Het voelt goed en went snel. Alle telefoonnummers zijn overigens meeverhuisd en onveranderd.

   Bloemen voor de eerste patiente


   • Wij verhuizen 11 juli - zaterdag 17 juni 2017

    Het is bijna zover. Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek gaan per 11 juli 2017 verhuizen. 

    Nieuwe locatie Wassenaar

    Al onze voorzieningen onder één dak, zodat wij u nog beter kunnen begeleiden!

    Rijnzicht Oogkliniek uit Oegstgeest voor de ooglaserbehandelingen en lensimplantaties & Oogkliniek De Horsten uit Wassenaar voor de verzekerde oogzorg gaan vanuit één locatie werken. Ook ons operatiecomplex uit Voorschoten verhuist mee.
    Het nieuwe adres voor beide klinieken wordt:

    Rijksstraatweg 324b
    2242 AB Wassenaar

    Routekaartje De Horsten Rijksstraatweg

    Klik op het kaartje om te vergroten

    Graag ontvangen wij  u vanaf 11 juli 2017 in ons nieuwe pand.


    • Contactlenzen en het gevaar op acanthamoebe - zaterdag 17 juni 2017

     Iedereen met een kleine beschadiging aan het hoornvlies kan acanthamoebe keratitis krijgen, maar dragers van zachte contactlenzen lopen het grootste risico.

     Wat is acathamoebe?

     Acanthamoebe keratitis is een zeldzame, ernstige ooginfectie die vreselijke gevolgen kan hebben. De infectie wordt veroorzaakt door een parasiet in besmet water. Deze parasiet kan zich niet alleen in (vervuilde) meren, zeeën en rivieren bevinden, maar ook in ons leidingwater en in zwembaden. Veel mensen worden blootgesteld aan deze parasiet, gelukkig worden slechts enkelen besmet.

     Symptomen van acanthamoebe

     De infectie kan optreden na letsel aan het oog, blootstelling aan besmet water of bij slechte hygiëne. Wanneer acanthamoebe keratitis niet tijdig wordt behandeld, kan het leiden tot verlies van het oog of permanente blindheid. Je kunt onder andere last krijgen van:

     • Hoofdpijn
     • Gevoeligheid voor licht
     • Pijnlijke ogen
     • Rode en ontstoken ogen
     • Wazig zicht
     • Het gevoel dat er iets in het oog zit

     Dragers contactlenzen

     Dragers van contactlenzen lopen een groter risico op besmetting. De parasiet kan zich namelijk onder de contactlens nestelen. Denk je last te hebben van bovengenoemde symptomen? Doe dan direct je lenzen uit. Als de klachten niet snel vanzelf overgaan, neem dan contact op met je contactlensspecialist of huisarts.

     Verlaag de kans op een infectie

     Verlaag de kans op een infectie door je goed te houden aan de gebruiksinstructies die je hebt gekregen van je contactlensspecialist. Vervang je lenzen en lenzenbakje op tijd en zorg dat je handen goed schoon en droog zijn voordat je lenzen inzet of uitdoet. En gebruik geen kraanwater om lenzen in te bewaren. Laat een weinig gebruikte kraan altijd even doorspoelen voor je het kraanwater gebruikt om je handen te wassen.

     Doucheputje gevaar acanthamoebe

     LET OP: Acanthamoebe heeft de neiging zich in stilstaand water (bijvoorbeeld doucheputjes) te vermenigvuldigen. Pas dus extra goed op dat je bij het schoonmaken van het doucheputje geen vuil water in je ogen krijgt!

     Cijfers

     Per jaar loopt één op de 4.000 lenzendragers een ooginfectie op, in een enkel geval gaat het om de waterparasiet acanthamoebe. Alleen bij een kleine beschadiging van het hoornvlies krijgt een bacterie de kans om binnen te dringen.


     • Werkbezoek Botswana Visio International - donderdag 18 mei 2017

      Eerder dit jaar is onze collega Sara Heidari (optometrist) op werkbezoek in Afrika geweest via Visio International.

      Sara op werkbezoek in Afrika

      Visio International is een afdeling van Koninklijke Visio. Koninklijke Viso is een expertisecentrum voor slechtzienden en blinde mensen in Nederland. Zij zetten kennis in om zorgverlening en onderwijs aan slechtziende en blinde mensen structureel te verbeteren. Dit doen zij in landen met weinig financiële middelen. Zij zijn vooral gericht op kennisuitwisseling met buitenlandse organisaties.

      Low vision onderzoeken

      In Botswana is een programma gestart waarbij wordt ingezet op het verbeteren van de kwaliteit van oogzorg en het onderwijs en de link daartussen. Er zijn trainingen gegeven aan low vision (slechtziendheid) specialisten, oogartsen, optometristen, leerkrachten en technisch oogheelkundige assistenten. Op deze manier leren zij hoe ze low vision onderzoeken kunnen verrichten bij kinderen.

      Meer informatie kunt u vinden op de website van Visio International


      • Uw oude brillen voor het goede doel - donderdag 6 april 2017

       Bij Rijnzicht Oogkliniek en Oogkliniek de Horsten kunnen oude brillen worden ingeleverd voor het goede doel. Veel mensen laten immers na hun behandeling hun bril achter, aangezien zij deze niet meer nodig hebben.

       COLT

       De brillen zijn gedoneerd aan COLT (Cambodian Organization for Living and Temporary care). COLT is een gemeenschapscentrum net buiten Phnom Penh. Zij bieden hulp aan kinderen en families in Cambodja op het gebied van tijdelijk en langdurig onderdak, kinderopvang, onderwijs, medische- en sociale hulpverlening, duurzaamheid en sport- en spelactiviteiten.

       Donatie oude brillen

       Uw gedoneerde brillen zullen in de zomer meegaan naar Cambodja om daar een tweede leven te krijgen.

       Bedankt voor het inleveren van uw oude brillen!

       Wilt u ook zonder bril door het leven? Bespreek dit met uw oogarts en maak een afspraak bij Rijnzicht Oogkliniek.


       • Oogkliniek De Horsten & Rijnzicht Oogkliniek gaan verhuizen! - maandag 3 april 2017

        Afbeelding verhuisdoek Rijksstraatweg

        In de zomer van 2017 verruilen wij onze huidige locaties en betrekken wij een nieuw bedrijfspand aan de Rijksstraatweg in Wassenaar.

        Al onze voorzieningen onder één dak, zodat wij u nog beter kunnen begeleiden!

        Oogkliniek De Horsten uit Wassenaar voor de verzekerde oogzorg & Rijnzicht Oogkliniek uit Oegstgeest voor de ooglaserbehandelingen en lensimplantaties zullen vanuit één locatie gaan werken. Ook ons operatiecomplex uit Voorschoten verhuist mee.

        Voor u verandert er niet veel: op een andere voordeur na, ontvangt u van ons dezelfde professionele, persoonlijke aandacht en zorg door dezelfde specialisten.

        Graag ontvangen wij u na de verhuizing in ons nieuwe pand.

        Klik hier voor onze verhuisflyer met routebeschrijving.

        Bezoekadres vanaf 11 juli 2017:

        Oogkliniek De Horsten
        Rijksstraatweg 324b
        2242 AB Wassenaar
        (070) 762 0300
        info@oogkliniekdehorsten.nl

        U kunt vrij parkeren naast het gebouw. De entree is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het gebouw. Onze klinieken bevinden zich op de 1e etage, er is een centrale lift aanwezig.

        Routekaartje De Horsten Rijksstraatweg

         


        • Oogkliniek De Horsten: als beste beoordeeld in de Elsevier Beste Klinieken Test 2017! - dinsdag 7 maart 2017

         Wij zijn zeer trots om te melden dat Oogkliniek De Horsten als beste wordt beoordeeld in de Elsevier Beste Klinieken Test 2017!

         Beste Klinieken Elsevier 2017

         Elsevier (editie 25 februari) vergelijkt in dit onderzoek de prestaties van zelfstandige klinieken om in kaart te kunnen brengen hoe goed klinieken hun werk doen. De klinieken in dit onderzoek zijn beoordeeld op 66 indicatoren die de veiligheid van de patiënt betreffen. Die indicatoren vallen uiteen in drie categorieën:

         1. de kwaliteit van de organisatie
         2. het uitvoeren van behandelingen volgens protocollen en afspraken
         3. voorwaarden voor een optimaal resultaat bij de patiënt

         Oogkliniek De Horsten heeft in dit onderzoek het hoogst mogelijke eindoordeel behaald.

         Meer weten?

         Wat het Elsevier-onderzoek oplevert is een meting die aangeeft in hoeverre zelfstandige klinieken de veiligheid van patiënten kunnen waarborgen én daarover willen rapporteren. Elsevier heeft 217 klinieken beoordeeld. Oogkliniek De Horsten is in dit onderzoek vergeleken met andere klinieken die staaroperaties uitvoeren.

         Lees meer over de Beste Klinieken 2017

         Lijst Staar klinieken Beste Klinieken Test 2017


         • BlephEx behandeling bij Oogkliniek De Horsten - donderdag 1 december 2016

          In oktober is Oogkliniek De Horsten gestart met de BlephEx behandeling. Deze behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van Blepharitis, een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs het ooglid rand.

          blephex-1

          BlephEx is een pijnloze behandeling die door een optometrist wordt uitgevoerd.

          Alle behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen te verminderen. De behandeling met oorzaak van blepharitis is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen en u zult er altijd in enige mate hinder van blijven ondervinden. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden.

          Lees hier over de BlephEx behandeling


          • Oogarts Monika Landesz heeft 150 staaroperaties uitgevoerd in Indonesië - dinsdag 29 november 2016

           Oogarts Monika Landesz heeft 150 staaroperaties uitgevoerd in Indonesië

           Eind oktober is onze oogarts Monika Landesz wederom naar Indonesië vertrokken om oogheelkundige zorg te bieden. Vanwege de grote behoefte aan deze zorg heeft dokter Landesz daar gedurende 2 weken honderden patiënten gezien en 150 staaroperaties uitgevoerd. Het bezoek was dus zeer geslaagd.

           monika-in-indonesie-1

           ‘Oogarts Wilda Batubara en ik hadden een team van drie poli assistenten en drie OK assistenten om ons heen. We hebben zelf spullen meegenomen vanuit Nederland en een deel lokaal ingekocht. We hebben 9 dagen non-stop gewerkt. Mijn collega spreekt de taal gelukkig goed, waardoor de communicatie met de patiënten uitstekend verliep. Wanneer de een aan het opereren was, deed de ander de controles en screening. Sumba is één van de armste eilanden. Er zijn heel veel mensen die zo’n forse staar hebben dat ze alleen maar licht en donker kunnen zien. De laatste ochtend vlak voor ons vertrekt kwamen er nog mensen binnen met forse staar. Helaas moesten wij deze mensen teleurstellen. Maar we komen zeker weer terug!’

           monika-in-indonesie-2

           Dokter Landesz is werkzaam als vrijwilliger via stichting SLAH (Stichting Leer Anderen Helpen).  Inmiddels hebben zich ruim 30 Nederlandse oogartsen hierbij aangesloten. De vrijwilligers van de stichting leveren een bijdrage aan de bestrijding van oogheelkundige aandoeningen onder de onbemiddelde bevolking van Indonesië. Elk jaar worden meerdere teams met oogartsen naar diverse gebieden in Indonesië uitgezonden om er patiënten kosteloos oogheelkundig te behandelen. Vaak gaat het om vergevorderde stadia van staar die blindheid veroorzaakt. Met kortdurende operaties krijgen deze patiënten het gezichtsvermogen terug. Dit is niet alleen van grote betekenis voor hen zelf maar ook voor hun rol in de omgeving (samenleving).


          Abonneer u op het nieuws via rss