Nieuws


Hieronder vindt u nieuwsberichten van Oogkliniek De Horsten in chronologische volgorde.


 • Kijk mee met een ooglaserbehandeling - zondag 8 oktober 2017

  ‘Weet je wel hoe bang ik ben en eng ik ooglaseren vind?’. ‘En weet je dat ik GEEN idee heb hou dat nou gaat zo’n ooglaserbehandeling?’

  Dat zijn uitspraken die mensen met contactlensproblemen regelmatig doen. Ze zouden eigenlijk heel graag van hun bril af zijn, maar hebben geen idee wat ze zich erbij voor moeten stellen. Zo weten zij niet dat de 500 Hertz laser van Rijnzicht Oogkliniek maar 11 seconde nodig heeft om jouw -4 te laten verdwijnen. Of dat de oogarts en het team je tijdens de behandeling enorm op je gemak stellen, omdat zij weten dat het heel spannend is.

  Hoe gaat een ooglaserbehandeling in zijn werk?

  In dit filmpje kun je zien hoe Stefanie met een gespannen blik onder de laser stapt. Aan het eind gooit zij tevreden haar bril met een vrolijke boog in de wilgen!

   https://www.youtube.com/watch?v=dQqVGocvwQo

  Overweegt u om uw ogen te laten laseren? Denkt u na over lensimplantatie? Dan is het prettig om de ervaringen van anderen te vernemen. Lees hier het verhaal van een aantal van onze cliënten en ontdek hoe de behandeling bij Rijnzicht Oogkliniek hun leven aangenamer heeft gemaakt. Of vraag hier een informatiepakket aan.


  • Persbericht: Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek zijn verhuisd! - maandag 31 juli 2017

   Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek zijn in de tweede week van juli verhuisd naar een prachtig nieuw pand aan de Wassenaarse Rijksstraatweg.
   (persbericht Wassenaarse krant – juli)
   Verhuizing Rijnzicht Oogkliniek - Oogkliniek De Horsten - Wassenaar

   Beide klinieken, die al jaren met elkaar verbonden zijn, hebben in de wijde regio een zeer goede naam opgebouwd als het gaat om oogzorg. Twee markante panden worden achtergelaten. Eén in de Oegstgeester De Kempenaerstraat, de ander in Wassenaar. “Oogkliniek de Horsten was gevestigd in een oud koetshuis. Op de plek waar ooit een stoeterij was, was het heerlijk werken. Het is jammer om dit honderd jaar oude onderkomen te verlaten, maar de behoefte aan extra ruimte was dringend. Gelukkig heeft dezelfde architect ook geholpen om van ons nieuwe pand een prachtige plek te maken,” vertelt oogarts Hester van Nouhuijs.

   Hoge scores

   Al meer dan twaalf jaar loopt Rijnzicht Oogkliniek voorop in het zoeken naar verbetering van technieken, het verhogen van de veiligheid en het vergroten van het comfort van hun cliënten bij ooglaserbehandelingen en het plaatsen van lensimplantaten. “Deze focus op deskundigheid, veiligheid en klantgerichtheid heeft zijn vruchten afgeworpen. We scoren keer op keer zeer hoog in de klanttevredenheidsonderzoeken. In het landelijk onderzoek van afgelopen maand behaalden we zelfs een 8,6. Dat is beduidend hoger dan elders in het land. Bovendien blijkt dat de patiënten onze kliniek zeer vaak aanbevelen bij anderen.”

   Een andere mooie opsteker: Oogkliniek De Horsten, dat voornamelijk verzekerde oogzorg en verzekerde operaties uitvoert, werd onlangs als beste beoordeeld in de ‘Elsevier Beste Klinieken Test 2017’.

   Nòg betere begeleiding

   Vanaf deze maand zijn alle voorzieningen onder één dak te vinden aan de Rijksstraatweg 324 in Wassenaar. Tegenover De Bosrand: eenvoudig te bereiken en met voldoende parkeerplek rond het gebouw. Van Nouhuijs is erg blij met de verhuizing. “Nu onze activiteiten op één locatie samenkomen, kunnen we onze patiënten nòg beter begeleiden. Ook het operatiecomplex uit Voorschoten verhuist mee. Of het nu gaat om een ooglaserbehandeling, een lensimplantaat of algemene oogheelkunde zoals staaroperaties, we houden vast aan de zeer hoge kwaliteit van behandelen en het persoonlijke contact met de patiënten die de zorg voor hun ogen aan ons toevertrouwen.”

   Tevreden patiënten over de kliniek: “De nazorg en controle van de deskundige artsen is erg goed. De medische zorg en de deskundigheid waren voor mij een vereiste om met een gerust hart mijn ogen te laten laseren”. “Er is van balie tot arts goed onderling overleg; als patiënt word je van begin tot eind goed begeleid.”


   • Verhuisd! - maandag 24 juli 2017

    ODH en RZ teams op het balkon

    Twee weken geleden ontvingen we de eerste patienten op de nieuwe lokatie op de eerste verdieping aan de Rijksstraatweg 324. Met een verdwaalde ladder, de bewegwijzering nog niet compleet en een deel van de meubels in nalevering. Er is hard gewerkt en inmiddels zijn apparatuur en het team in volle actie.

    We zijn erg blij met alle ruimte. En met het feit dat ook de OK afdeling op dezelfde verdieping te vinden is. Het voelt goed en went snel. Alle telefoonnummers zijn overigens meeverhuisd en onveranderd.

    Bloemen voor de eerste patiente


    • Werkbezoek Botswana Visio International - donderdag 18 mei 2017

     Eerder dit jaar is onze collega Sara Heidari (optometrist) op werkbezoek in Afrika geweest via Visio International.

     Sara op werkbezoek in Afrika

     Visio International is een afdeling van Koninklijke Visio. Koninklijke Viso is een expertisecentrum voor slechtzienden en blinde mensen in Nederland. Zij zetten kennis in om zorgverlening en onderwijs aan slechtziende en blinde mensen structureel te verbeteren. Dit doen zij in landen met weinig financiële middelen. Zij zijn vooral gericht op kennisuitwisseling met buitenlandse organisaties.

     Low vision onderzoeken

     In Botswana is een programma gestart waarbij wordt ingezet op het verbeteren van de kwaliteit van oogzorg en het onderwijs en de link daartussen. Er zijn trainingen gegeven aan low vision (slechtziendheid) specialisten, oogartsen, optometristen, leerkrachten en technisch oogheelkundige assistenten. Op deze manier leren zij hoe ze low vision onderzoeken kunnen verrichten bij kinderen.

     Meer informatie kunt u vinden op de website van Visio International


     • Uw oude brillen voor het goede doel - donderdag 6 april 2017

      Bij Rijnzicht Oogkliniek en Oogkliniek de Horsten kunnen oude brillen worden ingeleverd voor het goede doel. Veel mensen laten immers na hun behandeling hun bril achter, aangezien zij deze niet meer nodig hebben.

      COLT

      De brillen zijn gedoneerd aan COLT (Cambodian Organization for Living and Temporary care). COLT is een gemeenschapscentrum net buiten Phnom Penh. Zij bieden hulp aan kinderen en families in Cambodja op het gebied van tijdelijk en langdurig onderdak, kinderopvang, onderwijs, medische- en sociale hulpverlening, duurzaamheid en sport- en spelactiviteiten.

      Donatie oude brillen

      Uw gedoneerde brillen zullen in de zomer meegaan naar Cambodja om daar een tweede leven te krijgen.

      Bedankt voor het inleveren van uw oude brillen!

      Wilt u ook zonder bril door het leven? Bespreek dit met uw oogarts en maak een afspraak bij Rijnzicht Oogkliniek.


      • Oogkliniek De Horsten & Rijnzicht Oogkliniek gaan verhuizen! - maandag 3 april 2017

       Afbeelding verhuisdoek Rijksstraatweg

       In de zomer van 2017 verruilen wij onze huidige locaties en betrekken wij een nieuw bedrijfspand aan de Rijksstraatweg in Wassenaar.

       Al onze voorzieningen onder één dak, zodat wij u nog beter kunnen begeleiden!

       Oogkliniek De Horsten uit Wassenaar voor de verzekerde oogzorg & Rijnzicht Oogkliniek uit Oegstgeest voor de ooglaserbehandelingen en lensimplantaties zullen vanuit één locatie gaan werken. Ook ons operatiecomplex uit Voorschoten verhuist mee.

       Voor u verandert er niet veel: op een andere voordeur na, ontvangt u van ons dezelfde professionele, persoonlijke aandacht en zorg door dezelfde specialisten.

       Graag ontvangen wij u na de verhuizing in ons nieuwe pand.

       Klik hier voor onze verhuisflyer met routebeschrijving.

       Bezoekadres vanaf 11 juli 2017:

       Oogkliniek De Horsten
       Rijksstraatweg 324b
       2242 AB Wassenaar
       (070) 762 0300
       info@oogkliniekdehorsten.nl

       U kunt vrij parkeren naast het gebouw. De entree is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde van het gebouw. Onze klinieken bevinden zich op de 1e etage, er is een centrale lift aanwezig.

       Routekaartje De Horsten Rijksstraatweg

        


       • Oogkliniek De Horsten: als beste beoordeeld in de Elsevier Beste Klinieken Test 2017! - dinsdag 7 maart 2017

        Wij zijn zeer trots om te melden dat Oogkliniek De Horsten als beste wordt beoordeeld in de Elsevier Beste Klinieken Test 2017!

        Beste Klinieken Elsevier 2017

        Elsevier (editie 25 februari) vergelijkt in dit onderzoek de prestaties van zelfstandige klinieken om in kaart te kunnen brengen hoe goed klinieken hun werk doen. De klinieken in dit onderzoek zijn beoordeeld op 66 indicatoren die de veiligheid van de patiënt betreffen. Die indicatoren vallen uiteen in drie categorieën:

        1. de kwaliteit van de organisatie
        2. het uitvoeren van behandelingen volgens protocollen en afspraken
        3. voorwaarden voor een optimaal resultaat bij de patiënt

        Oogkliniek De Horsten heeft in dit onderzoek het hoogst mogelijke eindoordeel behaald.

        Meer weten?

        Wat het Elsevier-onderzoek oplevert is een meting die aangeeft in hoeverre zelfstandige klinieken de veiligheid van patiënten kunnen waarborgen én daarover willen rapporteren. Elsevier heeft 217 klinieken beoordeeld. Oogkliniek De Horsten is in dit onderzoek vergeleken met andere klinieken die staaroperaties uitvoeren.

        Lees meer over de Beste Klinieken 2017

        Lijst Staar klinieken Beste Klinieken Test 2017


        • BlephEx behandeling bij Oogkliniek De Horsten - donderdag 1 december 2016

         In oktober is Oogkliniek De Horsten gestart met de BlephEx behandeling. Deze behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van Blepharitis, een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs het ooglid rand.

         blephex-1

         BlephEx is een pijnloze behandeling die door een optometrist wordt uitgevoerd.

         Alle behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen te verminderen. De behandeling met oorzaak van blepharitis is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen en u zult er altijd in enige mate hinder van blijven ondervinden. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden.

         Lees hier over de BlephEx behandeling


         • Oogarts Monika Landesz heeft 150 staaroperaties uitgevoerd in Indonesië - dinsdag 29 november 2016

          Oogarts Monika Landesz heeft 150 staaroperaties uitgevoerd in Indonesië

          Eind oktober is onze oogarts Monika Landesz wederom naar Indonesië vertrokken om oogheelkundige zorg te bieden. Vanwege de grote behoefte aan deze zorg heeft dokter Landesz daar gedurende 2 weken honderden patiënten gezien en 150 staaroperaties uitgevoerd. Het bezoek was dus zeer geslaagd.

          monika-in-indonesie-1

          ‘Oogarts Wilda Batubara en ik hadden een team van drie poli assistenten en drie OK assistenten om ons heen. We hebben zelf spullen meegenomen vanuit Nederland en een deel lokaal ingekocht. We hebben 9 dagen non-stop gewerkt. Mijn collega spreekt de taal gelukkig goed, waardoor de communicatie met de patiënten uitstekend verliep. Wanneer de een aan het opereren was, deed de ander de controles en screening. Sumba is één van de armste eilanden. Er zijn heel veel mensen die zo’n forse staar hebben dat ze alleen maar licht en donker kunnen zien. De laatste ochtend vlak voor ons vertrekt kwamen er nog mensen binnen met forse staar. Helaas moesten wij deze mensen teleurstellen. Maar we komen zeker weer terug!’

          monika-in-indonesie-2

          Dokter Landesz is werkzaam als vrijwilliger via stichting SLAH (Stichting Leer Anderen Helpen).  Inmiddels hebben zich ruim 30 Nederlandse oogartsen hierbij aangesloten. De vrijwilligers van de stichting leveren een bijdrage aan de bestrijding van oogheelkundige aandoeningen onder de onbemiddelde bevolking van Indonesië. Elk jaar worden meerdere teams met oogartsen naar diverse gebieden in Indonesië uitgezonden om er patiënten kosteloos oogheelkundig te behandelen. Vaak gaat het om vergevorderde stadia van staar die blindheid veroorzaakt. Met kortdurende operaties krijgen deze patiënten het gezichtsvermogen terug. Dit is niet alleen van grote betekenis voor hen zelf maar ook voor hun rol in de omgeving (samenleving).


          • Persbericht: Oogkliniek De Horsten bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd! - maandag 11 juli 2016

           Oogkliniek De Horsten bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd!

           In juli 2011 opende Oogkliniek De Horsten in Wassenaar haar deuren. Vandaag wordt dit 5-jarige jubileum gevierd met taart voor alle patiënten.

           ODH 5 jr Medewerker met client

           “Wat vliegt de tijd!”, roept oogarts Hester van Nouhuijs, “het lijkt een keer knipperen geleden dat we hier startten! Mijn collega oogarts Monika Landesz en ik begonnen met een spreekkamer en een tafel onder de trap als balie. Dorpsgenote Florine heette iedereen met haar stralende glimlach welkom. We deden of het normaal was dat de halve kliniek nog verbouwd werd. Bovendien moesten de eerste patiënten zich door de stapels zand van de in aanbouw zijnde fietstunnel naar de voordeur ploegen. En we opereerden in Delft omdat onze eigen OK nog niet klaar was.

           Nu is het vijf jaar later. Hoe gesmeerd loopt het inmiddels. Er blijft altijd wat te verbeteren, maar wat zijn we trots op het team en de kliniek waarmee we voor onze patiënten zorgen. De komende vijf jaar hopen we nog een stap verder te groeien. En ik hoop dat we de logistiek nog verder kunnen verbeteren, want wat is het vanmorgen druk!”

           Oogarts Wouter van den Berg: “We hebben een kliniek ontwikkeld die zo dicht mogelijk bij de wensen van de patiënt staat. De grootste ontwikkeling van de afgelopen vijf jaar? Die zit in de screening en diagnostiek. En ook in de ontwikkeling van de nieuwste multifocale lensjes die we gebruiken bij staaroperaties.”

           Oogkliniek De Horsten is een kleinschalige kliniek voor verzekerde oogzorg. Kwaliteit en persoonlijke benadering staan hier centraal.  De Horsten biedt u het complete aanbod van gespecialiseerde, verzekerde oogheelkunde. U kunt hier onder anderen terecht voor een staarbehandeling (cataract), hoge oogdruk (glaucoom) en aandoeningen van de gele vlek (maculadegeneratie). Ook kunt u terecht voor niet – verzekerde oogheelkunde zoals ooglidoperaties, en bij Rijnzicht Oogkliniek voor de ooglaserbehandelingen en lensimplantaties.

           De oogchirurgen van Oogkliniek De Horsten zijn zeer ervaren oogchirurgen: zij hebben samen reeds meer dan 30.000 oogoperaties uitgevoerd. Zij staan met hun team voor het oogheelkundig onderzoek, de behandeling én de nazorg (24 uur per dag) tot uw beschikking.

           De uitkomst van het meest recente klanttevredenheidsonderzoek liegt er niet om: met een 9,1 voor de algemene indruk scoort Oogkliniek De Horsten ver boven de landelijke benchmark voor Zelfstandige Klinieken van een 8,4.


          Abonneer u op het nieuws via rss