Nascholing Low Vision aan Oogkliniek de Horsten


Nascholing Ergra Low Vision aan Oogkliniek de Horsten
Als iemand te maken krijgt met een blijvend slecht zicht heeft dat ingrijpende gevolgen. De oogarts speelt op zo’n moment een cruciale rol in “de keten van oogzorg”. Om die reden zijn de medewerkers van Oogkliniek de Horsten in september 2018 bijgepraat door Ergra Low Vision. Bij het low vision onderzoek dat zij verrichten wordt beoogd patiënten met o.a. leesklachten als gevolg van het slechter zien een passende oplossing te bieden.

Beter zien maar dan anders
Ergra Low Vision is al meer dan vijftig jaar specialist op het gebied van low vision in Nederland en Duitsland. Hun specialisten werken in meer dan tweehonderd ziekenhuizen, zorgcentra en oogklinieken en werken nauw samen met ruim vierhonderd oogartsen. Het geven van advies over en het aanmeten van optische hulpmiddelen zoals extra sterke leesbrillen en loepen voor thuis of op het werk is een van hun kernactiviteiten. Met de juiste aanpassingen is het namelijk mogelijk volop in het leven te blijven staan. Als alleen een bril geen oplossing meer biedt helpt low vision verder.

Samen werken aan goede zorg
Een goede medische begeleiding bij oogklachten is van groot belang, maar soms kan niet voorkomen worden dat patiënten slechter gaan zien. Zorg eindigt daar niet, want het leven van de patiënt buiten de kliniek staat voor de Horsten centraal. Juist om die reden staan partijen samen klaar om de patiënten te helpen. Het bieden van de beste zorg binnen de kliniek en als nodig oplossingen voor daar buiten. Het aanmeten van een passend (low vision) hulpmiddel draagt bij aan het behoud en vergroten van zelfredzaamheid van de patiënt.

Meer informatie?
Vraag uw oogarts tijdens uw bezoek aan Oogkliniek de Horsten, bel met de assistente via 070 76 20 300 of neem een kijkje op de website van Ergra Low Vision: http://ikwilbeterzien.nl/.