8 november 2019

Het verschil tussen Oogkliniek De Horsten en Rijnzicht Oogkliniek

Wanneer u een keer behandeld bent bij Oogkliniek De Horsten kan het zo zijn dat u zich moest melden op het OK- complex van Rijnzicht Oogkliniek. We delen namelijk met Rijnzicht Oogkliniek niet alleen onze oogartsen maar ook het OK- complex. Beide klinieken zijn wel twee verschillende bedrijven. In dit nieuwsbericht leggen we het verschil uit.

Medische zorg of refractiechirurgie

Bij Oogkliniek de Horsten komt u doorgaans met een verwijsbrief van uw huisarts terecht voor alles wat met oogziektes en oogafwijkingen te maken heeft. Deze behandelingen worden door uw zorgverzekering vergoed. Daarnaast kunt u bij Oogkliniek De Horsten ook terecht voor een rijbewijskeuring of ooglidcorrectie.

Als er geen medische indicatie is en u wilt van uw bril of lenzen af, dan kunt u bij Rijnzicht Oogkliniek terecht voor een ooglaserbehandeling en lensimplantatie. In Nederland wordt refractiechirurgie gezien als cosmetische chirurgie. Dat houdt in dat de meeste verzekeraars de behandeling niet vergoeden. In sommige gevallen worden behandelingen wel vergoed. Vraag daar naar bij uw zorgverzekering.

Het OK-complex

Zowel Oogkliniek De Horsten als Rijnzicht Oogkliniek maken gebruik van het OK- complex. Mocht het zo zijn dat u via Oogkliniek De Horsten een behandeling op het OK- complex in de Rijnzicht Oogkliniek vleugel heeft gehad, dan vindt de nacontrole en/of het maken van vervolg afspraken weer op de polikliniek Oogkliniek de Horsten plaats.