8 april 2021

Beslagen glazen door mondkapje

Nooit meer beslagen brilglazen door een mondkapje? Wij hebben dé oplossing gevonden. Of u nu een lees-, verte- of zonnebril draagt, de combinatie met een mondkapje is erg vervelend. Als u een bril draagt weet u precies waar wij het over hebben.

Het is op steeds meer plaatsen verplicht om een mondmasker te dragen. Juist op deze plaatsen heeft u vaak een bril nodig om bijvoorbeeld goed naar producten te kijken, personen aan te kijken of om iets te lezen. De eerste reactie is om het mondkapje af te doen, maar laat dit nu net niet mogen.

Brildragende collega’s van Oogkliniek De Horsten hebben hun eigen oplossing al bedacht: zij plakken een stukje tape op de bovenste rand van het mondkapje aan de neus, zodat de luchtstroom niet meer naar boven kan ontsnappen. Dit heeft wel een nadeel: de tape verwijderen aan het eind van de dag voelt aan als het lostrekken van een pleister, niet erg prettig dus. Daarom zijn wij verder gaan zoeken naar dé oplossing voor dit probleem.

Op verschillende webwinkels verkoopt men ‘neusclips’. Deze clips worden eveneens aan de bovenste rand van het mondkapje bevestigd en bezorgen hetzelfde effect als een stukje tape. Voordelen ten opzichte van de tape zijn dat u gemakkelijk het mondkapje op en af kunt zetten, de clips zijn herbruikbaar en daarnaast verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Waar deze neusclips verkrijgbaar zijn, hebben wij voor u uitgezocht:

Klik op één van de bovenstaande websites om de producten te bekijken en te bestellen!