Staar en PREMIUM lenzen

Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt staar of cataract genoemd. Iedereen die ouder wordt, krijgt daarmee te maken. Maar niet iedereen heeft er echt last van. De snelheid van verslechtering is van persoon tot persoon verschillend.

Een groot aantal mensen op oudere leeftijd heeft in enige mate staar zonder dat dit door een arts als zodanig is vastgesteld. Staar is wereldwijd een veelvoorkomende en belangrijke oorzaak voor slechtziendheid.

Voorafgaand aan de staaroperatie wordt een vooronderzoek gedaan. We proberen dit zo te plannen, dat al uw metingen en besprekingen in één afspraak kunnen plaatsvinden (One Stop Shop).

Bekijk het informatiefilmpje over staar of lees hieronder meer over de behandeling.d

Behandeling

De enige manier om staar te behandelen is middels een lensvervangende operatie waarbij de troebele lens vervangen wordt door een kunstlens. Deze operaties worden in dagbehandeling verricht onder plaatselijke verdoving. In Nederland worden ongeveer 150.000 staaroperaties per jaar uitgevoerd. Het is de meest uitgevoerde operatie. Met de huidige technieken is een staaroperatie een zeer veilig uit te voeren operatie.

De behandeling wordt uitgevoerd op het operatiecomplex in de vleugel van Rijnzicht Oogkliniek. Dit ligt aan de rechterzijde van onze verdieping.

Lees hier onze staarfolder in het Nederlands of in het Engels.

Altijd al eens willen weten hoe de dag van een staaroperatie eruit ziet? Bekijk het filmpje.

Wat kunt u na een staaroperatie verwachten? Bekijk de informatie video hieronder om erachter te komen wat normale verschijnselen zijn na een staaroperatie en wanneer u aan de bel moet trekken.

PREMIUM lenzen

Staaroperaties worden door de oogchirurgen van Oogkliniek De Horsten met veel aandacht voor de individuele wensen uitgevoerd. Naast het plaatsen van een standaard implantlens bestaan tegenwoordig ook implantlenzen die de cilinder of het leesgedeelte corrigeren. Niet elke situatie noch alle ogen zijn hiervoor geschikt. De optometristen en oogartsen van Oogkliniek De Horsten zullen u informeren over de mogelijkheden tot plaatsing van deze zogenoemde PREMIUM lenzen. Vaak heeft u dan ook aanvullend onderzoek nodig. Let op: het gehele traject van aanvullend onderzoek, de lens berekening tot de levertijd van de lensbestelling kan hierdoor iets langer duren.

Wanneer er bij u de mogelijkheid bestaat voor implantatie van een PREMIUM multifocale, torische of torische multifocale implantlens bij de staaroperatie moet u er rekening mee houden dat de kosten van het lensje niet (geheel) door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Voor de staaroperatie geldt dat de behandeling zelf uiteraard in aanmerking komt voor vergoeding volgens de Zorgverzekeringswet.

Bekijk hier de informatiebrochure PREMIUM lenzen.

Kosten

Deze kosten worden niet door uw zorgverzekeraar vergoed:

Kosten
Monofocaal torisch
€ 850,-
Multifocaal
€ 1.100,-
Multifocaal torisch
€ 1.350,-
Extra geplaatste Sulcoflex lens
€ 500,- tot € 1.100,-

Kosten

  • Monofocaal torisch: € 850,-
  • Multifocaal: € 1.100,-
  • Multifocaal torisch: € 1.350,-
  • Extra geplaatste Sulcoflex lens: € 500,- tot € 1.100,-

Genoemde kosten zijn de additionele kosten incl. btw per kunstlens.

Neem contact met ons op

reCAPTCHA is required.