Blepharitis en droge ogen

In verband met het COVID-19 is het nog niet mogelijk om bij Oogkliniek De Horsten een afspraak te maken voor blepharitis behandeling. Onze excuses voor het ongemak. Consultatie is wel mogelijk.

De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van blepharitis. Dit is een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de ooglidrand.

Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is.

De klachten kunnen bestaan uit jeuk, irritatie, een ‘zandkorrel’ gevoel, branderigheid, vermoeide, tranende of droge ogen, milde lichtschuwheid, leesklachten, afscheiding, rode ogen, zwaar gevoel in de oogleden, excessief knipperen of wisselend zicht. Men kan last hebben van korstjes en/of schilfers op de oogleden en het kan zijn dat de oogleden ‘s morgens aan elkaar blijven plakken. De behandeling bestaat doorgaans uit het twee dagelijks “poetsen” van de oogleden en het gebruik van kunsttranen.

Behandeling

BlephEx is een pijnloze behandeling die door een optometrist wordt uitgevoerd. De behandeling vervangt voor kortere of langere tijd het twee dagelijks poetsen. Gemiddeld houdt het effect een klein half jaar aan. Het apparaat waarmee behandeld wordt, heeft nog het meest weg van een elektrische tandenborstel.

Voordat we met de behandeling beginnen krijgt u van ons een licht verdovende druppel in het oog. Dan gaan we met behulp van een sponsje erg precies en voorzichtig de randen van de oogleden en wimpers schoonpoetsen, waarbij schilfers worden verwijderd en het ooglid wordt gepolijst. Tijdens het poetsen ervaren de meeste mensen een kriebelend gevoel, maar is verder pijnloos.

Na de behandeling worden uw ogen gespoeld, een afspraak duurt ongeveer 20 minuten en de kosten bedragen € 121.*

De behandelingen hebben als doel de ontsteking in de ooglidranden te verminderen en daarmee de symptomen te verminderen. De behandeling met oorzaak van blepharitis is een chronische aandoening en zal daarom nooit helemaal verdwijnen en u zult er altijd in enige mate hinder van blijven ondervinden. In de meeste gevallen moet de BlephEx behandeling na 4 tot 6 maanden herhaald worden. De BlephEx behandeling vervangt het twee maal daags zelf poetsen van de oogleden.

*Let op, vanwege de coronamaatregelen is het tot nader order niet mogelijk een BlephEx behandeling te plannen, in verband met verhoogd besmettingsrisico.

In onderstaande video leggen we de oorzaken van droge ogen uit en wat u hiertegen kunt doen. Raadpleeg de brochure Droge ogen voor meer informatie over dit onderwerp. Heeft u last van droge ogen en wilt u een afspraak maken, klik dan hier.

Neem contact met ons op

reCAPTCHA is required.