Behandelingen

Oogkliniek De Horsten biedt u het complete aanbod van gespecialiseerde, verzekerde oogheelkunde*. De oogchirurgen van Oogkliniek De Horsten hebben samen reeds meer dan 40.000 oogoperaties uitgevoerd. Zij staan met hun team voor het oogheelkundig onderzoek, de behandeling én voor de nazorg tot uw beschikking. Zij onderzoeken en behandelen u met de nieuwste apparatuur die aan de strengste eisen en keurmerken voldoet. De oogartsen van Oogkliniek De Horsten zijn geregistreerd lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG).

*Kinderen <9 jaar kunnen niet worden behandeld bij Oogkliniek de Horsten. Ook vinden er tot nader order geen ooglidcorrectie operaties en BlephEx behandelingen plaats i.v.m. de Corona maatregelen.

Verzekerde oogheelkunde bij De Horsten

U kunt bij Oogkliniek De Horsten onder anderen terecht voor verzekerde oogheelkunde:

Staarbehandeling (cataract)

Voor in het oog, vlak achter de pupil, zit de heldere en doorzichtige ooglens. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt staar of cataract genoemd.

Lees meer

Suikerziekte op het oog (diabetische retinopathie)

Ten gevolge van suikerziekte (diabetes mellitus) kunnen er beschadigingen optreden binnen in het oog. Zonder dat al direct het zien wordt aangetast kunnen er toch afwijkingen aanwezig zijn in het netvlies. Men noemt dit diabetische retinopathie.

Lees meer

Hoge oogdruk (glaucoom)

Glaucoom is een oogziekte waarbij de zenuwvezels van het oog geleidelijk aan verloren gaan. Deze oogzenuwvezels leiden het beeld dat het oog vormt naar de hersenen, waar men zich bewust wordt van wat het oog ziet. Door het verloren gaan van de oogzenuwvezels ontstaan blinde vlekken in het beeld.

Lees meer

Aandoeningen van de gele vlek (macula degeneratie)

Macula degeneratie is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies, de macula lutea, of gele vlek. Vaak wordt macula degeneratie ‘slijtage’ van het netvlies genoemd. Zoals in een fototoestel de film de lichtgevoelige laag is, zo is het netvlies de lichtgevoelige laag van het oog.

Lees meer

Flitsen en floaters

Vlekjes die in het gezichtsveld bewegen worden door veel mensen waargenomen. Meestal zijn dit troebelingen die in het glasvocht drijven. Dit worden ook wel mouches volantes of floaters genoemd. Deze mouches volantes kunnen hinderlijk zijn, maar zijn vaak onschuldig.

Lees meer

PTK

Bij een Photorefractive Therapeutic Keratectomy (PTK) behandeling wordt het voorste laagje van het hoornvlies verwijderd om daarmee de hechting van het hoornvlies of een litteken in het hoornvlies te verbeteren. Hierbij zal in enkele dagen het verwijderde laagje weer terug groeien.

Lees meer

Poliklinische ingrepen

Bij Oogkliniek De Horsten worden niet alleen ingrepen in het operatiecomplex uitgevoerd, maar ook op de polikliniek. In onze folder vindt u de voorbereiding, de ingreep en de nazorg van uw behandeling. Leest u deze informatie goed door zodat u goed voorbereid op uw afspraak komt.

Lees meer

Ingrepen op het operatiecomplex

Bij Oogkliniek De Horsten worden bepaalde ingrepen op het operatiecomplex uitgevoerd zoals elektrische epilatie, pterygiumn en Abrasio en/of EDTA spoeling. In deze folder vindt u informatie over de voorbereiding, de ingreep en de nazorg. Leest u deze informatie goed.

Lees meer

NIET-verzekerde oogheelkunde bij De Horsten

U kunt ook bij Oogkliniek De Horsten terecht voor NIET-verzekerde oogheelkunde zoals: ooglidcorrecties, laserbehandelingen, lensimplantaties en rijbewijskeuringen.

Ooglidcorrectie

Bij het ouder worden, verslappen de structuren in en onder de huid en kunnen de boven- en onderoogleden gaan hangen. Dit kan er niet alleen toe leiden dat u een vermoeide blik krijgt, maar dat u ook functionele klachten ontwikkeld zoals een belemmering van het zicht, hoofdpijn, druk op de ogen of zware oogleden.

Lees meer

Refractiechirurgie

De oogartsen van Oogkliniek De Horsten zijn naast algemeen oogchirurgen ook gespecialiseerd in ooglaseren en implantlenzen: de refractiechirurgie. Wanneer u niet langer afhankelijk wilt zijn van uw bril of contactlenzen en u wilt zich oriënteren op het gebied van mogelijke ooglaserbehandelingen kunnen de oogartsen en optometristen van Oogkliniek De Horsten u hier uiteraard over informeren.

Lees meer

Rijbewijskeuring

Voor verlenging van uw rijbewijs kan het CBR van u een medische keuring verlangen uitgevoerd door een oogarts. De oogartsen van Oogkliniek De Horsten kunnen op korte termijn een keuring voor u verrichten. Niets is zo vervelend als uw rijbewijs verloopt omdat er geen oogheelkundige keuring heeft kunnen plaatsvinden.

Lees meer

Blepharitis en droge ogen

De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van blepharitis. Dit is een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de ooglidrand.

Lees meer

Elders op onze website vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

Operatieve behandelingen van Oogkliniek De Horsten worden uitgevoerd op het OK-complex in de Rijnzicht Oogkliniek vleugel. Dit ligt aan de rechterzijde van onze verdieping. Als u de lift uitkomt rechtsaf. U kunt doorlopen zonder aan te melden bij de balie, u wordt in de wachtkamer van het OK-complex verwacht. De nacontroles en/of het maken van afspraken vinden op de polikliniek van Oogkliniek de Horsten plaats.

FAQ

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Oogkliniek De Horsten dat er veel vragen zijn over onze behandelingen. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen