Behandelingen

Oogkliniek De Horsten biedt u het complete aanbod van gespecialiseerde, verzekerde oogheelkunde. De oogchirurgen van Oogkliniek De Horsten zijn zeer ervaren oogchirurgen: zij hebben samen reeds meer dan 40.000 oogoperaties uitgevoerd. Zij staan met hun team voor het oogheelkundig onderzoek, de behandeling én voor de nazorg tot uw beschikking. Zij onderzoeken en behandelen u met de nieuwste apparatuur die aan de strengste eisen en keurmerken voldoet. De oogartsen van Oogkliniek De Horsten zijn geregistreerd lid van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap (NOG).

Verzekerde oogheelkunde bij De Horsten

U kunt bij Oogkliniek De Horsten onder anderen terecht voor verzekerde oogheelkunde:

Staarbehandeling (cataract)

Een groot aantal mensen op oudere leeftijd heeft in enige mate staar zonder dat dit door een arts als zodanig is vastgesteld. Staar is wereldwijd een veelvoorkomende en belangrijke oorzaak voor slechtziendheid.

Lees meer

Suikerziekte op het oog (diabetische retinopathie)

Ten gevolge van suikerziekte (diabetes mellitus) kunnen er beschadigingen optreden binnen in het oog. Zonder dat al direct het zien wordt aangetast kunnen er toch afwijkingen aanwezig zijn in het netvlies. Men noemt dit diabetische retinopathie.

Lees meer

Hoge oogdruk (glaucoom)

Glaucoom is een oogziekte waarbij de zenuwvezels van het oog geleidelijk aan verloren gaan. Deze oogzenuwvezels leiden het beeld dat het oog vormt naar de hersenen, waar men zich bewust wordt van wat het oog ziet. Door het verloren gaan van de oogzenuwvezels ontstaan blinde vlekken (gezichtsvelddefecten) in het beeld.

Lees meer

Aandoeningen van de gele vlek (maculadegeneratie)

Maculadegeneratie is een aandoening van het centrale gedeelte van het netvlies, de macula lutea, of gele vlek. Vaak wordt maculadegeneratie ‘slijtage’ van het netvlies genoemd. Zoals in een fototoestel de film de lichtgevoelige laag is, zo is het netvlies de lichtgevoelige laag van het oog.

Lees meer

NIET- verzekerde oogheelkunde bij De Horsten

U kunt ook bij Oogkliniek De Horsten terecht voor NIET- verzekerde oogheelkunde zoals: ooglidcorrecties, laserbehandelingen, lensimplantaties en rijbewijskeuringen.

Ooglidcorrectie

Bij het ouder worden, verslappen de structuren in en onder de huid en kunnen de boven- en onderoogleden gaan hangen. Dit kan er niet alleen toe leiden dat u een vermoeide blik krijgt, maar dat u ook functionele klachten ontwikkeld zoals een belemmering van het zicht, hoofdpijn, druk op de ogen of zware oogleden.

Lees meer

Refractiechirurgie

De oogartsen van Oogkliniek De Horsten zijn naast algemeen oogchirurgen ook gespecialiseerd in ooglaseren en implantlenzen: de refractiechirurgie. Wanneer u niet langer afhankelijk wilt zijn van uw bril of contactlenzen en u wilt zich oriënteren op het gebied van mogelijke ooglaserbehandelingen kunnen de oogartsen en optometristen van Oogkliniek De Horsten u hier uiteraard over informeren.

Lees meer

Rijbewijskeuring

Voor verlenging van uw rijbewijs kan het CBR van u een medische keuring verlangen uitgevoerd door een oogarts. De oogartsen van oogkliniek de Horsten kunnen op korte termijn een keuring voor u verrichten. Niets is zo vervelend als uw rijbewijs verloopt omdat er geen oogheelkundige keuring heeft kunnen plaatsvinden.

Lees meer

BlephEx

De BlephEx behandeling wordt gebruikt voor de behandeling van blepharitis. Dit is een chronische ontsteking van de oogleden die wordt veroorzaakt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven langs de ooglidrand.

Lees meer

Elders op onze website vindt u een overzicht van de actuele wachttijden.

FAQ

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Daarom begrijpen wij bij Oogkliniek De Horsten dat er veel vragen zijn over onze behandelingen. Lees hier de meest gestelde vragen over de behandelingen.

Veel gestelde vragen